top of page

IVAERIS KFT

A finn IVAeris Oy közvetlen magyar partnervállalata

Az IVAeris Kft légtechnikai rendszerek forgalmazásával foglalkozik, mint a finn IVAeris Oy közvetlen magyar partnervállalata. Célunk a Finnországban már az 1970-es évek óta alkalmazott és a legszigorúbb követelményeknek megfelelő légtechnikai rendszerek elterjesztése Magyarországon. A törvényi szabályozás hosszas hiánya miatt a magyarországi légtechnika komoly lemaradásban van az európai normákhoz képest. Ez a lemaradás nemcsak a komfortos lakókörnyezet hiányában érezhető, hanem tényleges anyagi veszteséget is jelent a magyar lakosság számára.

A modern légtechnikai rendszerek egyik fontos jellemzője a hőveszteség minimalizálása, ami fűtés esetén az elvesztett (és a füstgázzal a kéményen át távozó) fűtési energia közel 90%-ának visszaforgatását jelenti. Senkinek sem mindegy, hogy egy közel 100 000 forintos fűtésszámlából 90 000 forintot visszanyer-e vagy sem.

Lényeges szempont lehet továbbá a lakóépületek szerkezetének megkímélése is, hiszen a nem jól szellőztetett terekben a penészesedés szinte elkerülhetetlen és a rendszeres ablaknyitás, sajnos, nem elegendő.

A lassan elterjedő passzívházaknál ez még annál is inkább kritikus tényező, hiszen a szinte nulla energiafelhasználású, de tökéletesen zárt házak szellőztetésére nincs is más megoldás, mint egy hővisszanyerős légcsere-rendszer.

A jelenleg Magyarországon forgalmazott rendszerek kaotikus palettáján nehéz eligazodni, és az ezeket beszerelő cégeknek, sajnos, nem áll rendelkezésére több mint 50 éves tapasztalat, és az európai szabályozás gyakorlati alkalmazásának ismerete.

Az IVAeris Kft. büszke rá, hogy az északi országokban kidolgozott technológiákat és a szakma legmagasabb szintű elvárásainak megfelelő gépeket és alkatrészeket hozhatja Magyarországra.

A finn piacon és időjárási viszonyokban (-30°C télen, +30°C nyáron) az Enervent és BetterPipe rendszerek bizonyítottak. Azért választottuk ezeket a rendszereket, mert elkötelezettek vagyunk a takarékos, egészséges levegőt biztosító és szakmailag is legmagasabb szintű légtechnika iránt. Alvállalkozóinkat Finnországban képezzük ki ezen rendszerek telepítésére és beüzemelésére. A tőlünk vásárolt rendszerek nem csak a legjobbak a magyar piacon, de egész Európában is a legmagasabb színvonalat képviselik.

Szakmai elkötelezettségünk

Az IVAeris Kft. finn partnervállalata aktív tagja a finn Beltéri Levegő Társulatnak (Sisäilmayhdistys), valamint a Finn Gépészeti Kamarának, amelyek felügyelik és segítik az európai szabályozást a légtechnika terén. Ezt a magas szakmai hozzáértést kívánjuk Magyarországra hozni.

Finnországban képzett alvállalkozóink

RG Thermo-Vill Works Kft

Kelet-Magyarország

rg.png

Aqua-Nóvó Kft

Nyugat-Magyarország

an.png
bottom of page