top of page

MIÉRT VAGYUNK MI A LEGJOBB VÁLASZTÁS?

Ezért érdemes az IVAeris Kft-ra, azaz ránk bíznia otthona szellőzőrendszerének telepítését:

 • Tudjuk, mit csinálunk, és több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezünk

 • Egy olyan országban tanultuk és tapasztaltuk meg a légtechnika tervezését és kivitelezését, ahol a légtechnika és szellőztetés mindennapos és elengedhetetlen része az épületgépészetnek. Finnországban a szélsőséges időjárás miatt nagyon szigorúak az elvárások a rendszereinkkel kapcsolatban: üzembiztonság, takarékosság, hatékonyság és garancia.

 • A szabályozást ismerjük a gyakorlatban is: bár nem minden európai norma betartása terjedt el Magyarországon, mi tudjuk, mit kell szem előtt tartanunk. Nem kell a hiányos vagy még nem bevezetett sztenderdeken gondolkodnunk, mert nap mint nap használjuk és követjük ezeket.

Bár Magyarországon most is forgalmaznak légcserélő berendezéseket, ezek a rendszerek nem mindig felelnek meg az európai elvárásoknak és sokszor csak a minimális követelményeket hivatottak teljesíteni. Hiába működnek megfelelően ezek a rendszerek, a karbantartásuk és fenntartásuk nem feltétlenül átgondolt és megoldott.

 • Magyarországon, főleg a városokban,
  a levegő minősége, sajnos, rosszabb, mint Finnországban, mégis a hazánkban forgalmazott szellőztető rendszerek nagy részét G4-es (azaz nagyon gyenge) szűrővel árulják. Ezt a szűrőt még

  az elszívott levegőhöz sem ajánljuk, nemhogy a befújt, családunk által belélegzett friss levegőhöz.

 • Flexibilis légcsatornákat Európa-szerte tilos használni, mert nem karbantarthatók és könnyen sérülnek. A magyar piacon ezek mégis a legelterjedtebbek egyike, mivel olcsók, gyorsan és könnyen beszerelhetők.

 • A magyar időjárási viszonyokban egy kevésbé jól szigetelt rendszer is működhet valamennyire, de az általunk forgalmazott, -30°C-ban is tökéletes hatásfokot biztosító rendszerek élettartama és megtakarítási potenciálja nagyban felülmúlja ezeket.

 • A magyar piacon forgalmazott szellőztető rendszerek jelentős részének technikai adatai megbízhatatlanok és ellentmondásosak. Sok esetben a lemezes hőcserélő gépeknél közel 100%- os hatásfokot reklámoznak, holott ez fizikailag lehetetlen.

 • A magyar piacon forgalmazott légszelepek általában nem kalibráltak, és finom beállításra alkalmatlanok.

Az IVAeris Kft által forgalmazott csomagok nem ígérnek lehetetlent. Az általunk feltüntetett hatásfokokat bizonyítottan teljesítik, és a funkciók számában is a legtöbbet nyújtják. Rendszereink a forgódobos hővisszanyerésnek köszönhetően minimum 85%-al csökkentik a fűtési energia veszteséget, télen megakadályozzák a levegő kiszáradását, nyáron pedig eltávolítják a többlet nedvességet a levegőből. Passzívház esetén utánfűtéssel akár az egész ingatlan fűtését tudják biztosítani. Nyáron a beépített hőszivattyú segítségével klimatizálhatják az egész otthont, így klíma beszerelése sem szükséges. A rendszerhez tartozó szén-dioxid- érzékelő biztosítja, hogy a lakás levegője mindig friss legyen. A rendszerbe beépített automatizálás pedig gondoskodik róla, hogy mindez magától működjön, ne még több időt és energiát igénylő munka legyen az Ön számára.

Finnországban képzett alvállalkozóink

RG Thermo-Vill Works Kft

Kelet-Magyarország

rg.png

Aqua-Nóvó Kft

Nyugat-Magyarország

an.png
bottom of page