top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

A JÓ LÉGKONDICIONÁLÓ RENDSZEREK 5 ELŐNYE

Kétségtelen, hogy a friss levegő létfontosságú az emberek számára - szükségünk van rá az élethez. Egy ideális világban állandóan a szabadban lennénk és tiszta, friss levegőt szívnánk. Sajnos sok ember számára ez nem lehetséges. A munkánk és lakóhelyünk éghajlata azt diktálja, hogy időnk nagy részét beltérben töltjük - ami viszont rávilágít a jó légkondicionáló rendszer szükségességére. Milyen előnyei vannak tehát a jó légkondicionáló rendszereknek?


MI AZ A SZELLŐZTETÉS?

Először is fontos meghatározni, hogy mit jelent a "szellőztetés". A szellőztetés azt a folyamatot jelenti, amelynek során egy térbe szándékosan "tiszta" levegőt (általában külső levegőt) juttatunk, miközben a régi levegőt eltávolítjuk. A szellőztető rendszereknek különböző típusai léteznek - például légkondicionálás (beleértve a ventilátorokat), légfüggönyök, légvisszavezetés és beszivárgó levegő.


A szellőztetésre különösen a kereskedelmi és ipari helyiségekben van szükség a beltéri levegő minőségének szabályozásához a beltéri légszennyező anyagok hígítása és eltávolítása révén. A szellőztetés a hőmérséklet, a páratartalom és a légmozgás szabályozására is használható.


MIÉRT FONTOS A SZELLŐZÉS?

Munkahelyünknek megfelelően gyakran sok időt kell beltérben és rosszul szellőző helyiségekben töltenünk. Ha munkaidejének nagy részét ezekben a helyiségekben tölti, az káros lehet az egészségére. Ezért olyan fontos, hogy otthon és a munkahelyen is jól szellőző helyiségek legyenek.


A JÓ SZELLŐZTETŐRENDSZEREK ELŐNYEI


Szennyezőanyag-ellenőrzés

Azt gondolhatja, hogy a levegő minősége otthonában nem jó, különösen, ha egy forgalmas városközpontban lakik, de sok esetben a beltéri levegő szennyezettebb lehet, mint a kültéri levegő. Egy jó szellőztető rendszer segít eltávolítani a szennyező anyagok, baktériumok, nedvesség és kellemetlen szagok, például finom szagok felhalmozódását.


Levegőszabályozás

Ha nincs jó szellőzőrendszer az épületben, akkor nem tudja szabályozni az épületben lévő légáramlást. A túl sok friss levegő drága energiaszámlákat jelenthet, ezért a jó szellőztetés segít szabályozni a levegőt, a szükséges egészségügyi és biztonsági szintre szabályozva azt.


A páralecsapódás megelőzése

A nedvesség penészhez és rothadáshoz vezethet - amit természetesen el akar kerülni. Ha azonban megfelelő szellőztetőrendszert biztosít vállalkozásában vagy szervezetében, az segít csökkenteni ezeket a kockázatokat.


A hőmérséklet csökkentése

Ha sok ember tartózkodik egy zárt térben, legyen szó munkáról, konferenciáról vagy nyilvános rendezvényről, a környezet gyorsan forró és fülledt lehet. Egy jól szellőző helyiség azonnal kényelmesebb - nyugodtabb környezetet teremt, és egyben produktívabb munkahelyet is.


Egészségügyi előnyök

A jó szellőztetőrendszerek másik előnye az egészségre és a jólétre gyakorolt pozitív hatás. A rossz szellőzéssel kombinált beltéri légszennyezés számos egészségügyi problémához vezethet, például fejfájáshoz, allergiához, asztmához, kiütésekhez és arcüreggyulladáshoz. Ez azonban elkerülhető egy jó szellőzőrendszer telepítésével.


Készen áll arra, hogy megtalálja a tökéletes szellőzőrendszert? A szellőztető rendszerekkel kapcsolatos további információkért vegye fel a kapcsolatot segítőkész csapatunk egyik tagjával.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu


bottom of page