top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

A levegő párásítása - Gondolkozz, mielőtt cselekszel!


A száraz beltéri levegőben szenvedők gyakran keresnek enyhülést a párásítókban. Fontos azonban megérteni, hogy a finn éghajlat általában csak a tél közepén, a fagyos hőmérséklet idején igényel további párásítást, amikor a beltéri levegő relatív páratartalma 25% alá csökkenhet. Bár a levegő párásításának előnyei jelentősek lehetnek, ezeket a lehetséges kockázatokkal szemben kell mérlegelni.


A túlzott párásítás rossz szellőzéssel kombinálva kondenzációt okozhat a szerkezetekben, ami viszont növeli a penészkárok kockázatát. Ezenkívül a párásítókban álló víz táptalajt biztosít az olyan baktériumoknak, mint a víztestekben előforduló legionella. Ez a baktérium súlyos tüdőbetegséget, legionellózist okozhat, amely megfelelő kezelés hiányában a beteg halálához vezethet.


Az otthonokban gyakori a párásítók használata, de gyakran az energiafogyasztás meghaladja az előnyöket. A levegő páratartalmának ellenőrzésére a legjobb módszer egy megbízható páratartalommérő beszerzése. Párásító használata esetén fontos, hogy a páratartalom-mérő segítségével biztosítsa, hogy a páratartalom szintje ne emelkedjen 45-50% fölé. A leginkább ajánlott párásító típus a gőzpárásító.


Az IVAeris Kft. elkötelezett az egészséges beltéri levegő és a felelős szellőztetési megoldások kialakítása és bevezetése mellett. Együttműködve segíthetünk Önnek megtalálni a megfelelő megoldásokat otthoni vagy munkahelyi szellőzésének optimalizálására.
WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu
bottom of page