top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

A száraz levegő - Hogyan hat a beltéri környezetünkre?


A beltéri levegő problémái sokunk számára ismerősek. A száraz levegő érzésétől kezdve a megfázásra való érzékenységig számos, a beltéri levegővel kapcsolatos tünet mindennapos. Ez a cikk a szárazságérzetre, annak okaira és hatásaira, valamint a beltéri levegő páratartalmának és minőségének javítására összpontosít.


A száraz levegő nemcsak kellemetlen, hanem az általános egészségre és kényelemre is hatással van. Mindannyian tapasztaltuk már a száraz szem érzését, a kiszáradt nyálkahártyát és a kipirosodott bőrt, amelyek a száraz levegő tünetei. Ezek a tünetek nemcsak száraz levegő esetén jelentkezhetnek, hanem akkor is, ha a beltéri levegő hőmérséklete túl magas, 23 Celsius-fok felett van.


Bár a száraz levegő hajlamosabbá tehet az influenzára, a szárazságnak gyakran más okai is vannak. A levegő porossága és az olyan gáznemű szennyező anyagok, mint a formaldehid, irritálják a nyálkahártyákat, és szárazságérzetet okoznak. Emellett a hideg téli levegő is száraz, ami télen alacsonyabb relatív páratartalmat eredményez.


A beltéri levegő minőségének javítása érdekében fontos a hatékony szellőztetés és a légtisztítás bevezetése. A szellőzés és a levegőtisztítás optimalizálásával csökkenthető a szennyező anyagok mennyisége és javítható a beltéri levegő páratartalma. Javasoljuk továbbá a beltéri levegő hőmérsékletének ellenőrzését és megfelelő szintre való beállítását.

Mindenkit arra biztatunk, hogy próbálja ki ezeket az tippeket, és találja meg saját megoldásait a beltéri levegő minőségének javítására. Mindannyian megérdemeljük az egészséges és komfortos környezetet.


Az IVAeris Kft. szellőztető berendezéseket telepítő és karbantartó cég segít ügyfeleinek a jobb beltéri levegő elérésében.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONEIVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu


bottom of page