top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

A szellőzés és a beltéri levegő minőségének fontossága


A szellőzés és a beltéri levegő minőségének javítása az egészséges életmód alapvető része. Az IVAeris Kft. szakértői szolgáltatásokat nyújt a szellőzés és a beltéri levegő minőségének javítása érdekében. Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha segítségre van szüksége a szellőzési igényeivel kapcsolatban.


A levegő alapvető szükséglet az életünkhöz, és minősége alapvető fontosságú az általános egészségünk szempontjából. A kültéri légszennyezés egészségünkre gyakorolt káros hatásai jól ismertek, de a beltéri levegő minőségére nem mindig fordítunk elég figyelmet. Mivel időnk nagy részét beltérben töltjük, a szellőztetés fontosabb, mint valaha.


Életmódunk hatása a levegő minőségére

Tudta, hogy időnk több mint 90%-át zárt térben töltjük? A szabadidős tevékenységeink (például edzőtermek és bárok) és a munkánk (irodák és otthonok) nagy része zárt térben zajlik, ezért fontos, hogy ezeket a helyiségeket szellőztessük, és friss levegőt juttassunk be.


A világjárvány felhívta a figyelmet a szellőzés fontosságára a Covid-19 vírus terjedésének megakadályozása érdekében, de a beltérben töltött időnk is jól szellőző helyiségeket igényel. A por és a szennyeződések felhalmozódása légzőszervi problémákat okozhat, a friss levegő nélküli helyiségek pedig páralecsapódáshoz és penészesedéshez vezethetnek.

A szellőzés előnyei

A rosszul szellőző helyiségek károsak lehetnek az egészségünkre. A szellőztető rendszer segíthet eltávolítani a szennyező anyagokat, baktériumokat és kellemetlen szagokat. Emellett szabályozhatja a helyiség hőmérsékletét is, így kényelmesebbé teszi a lakást, és csökkenti a penész kialakulásának esélyét.


A megfelelő szellőztetés segíthet csökkenteni a levegőben terjedő vírusok terjedését azáltal, hogy friss levegőt juttat a helyiségbe, és eltávolítja a régi, vírusokkal terhelt levegőt. A Health and Safety Executive (Egészségügyi és Biztonsági Hivatal) útmutatást ad a helyiségek szellőztetésének legjobb módjáról.


Különböző típusú szellőzőrendszerek

A beltéri levegő minőségét javító szellőztető rendszereknek három fő típusa létezik.


  • Természetes szellőzés. Ablak vagy ajtó kinyitása.


  • Mechanikus szellőztetés

Közvetlenül az ablakokra, falakra vagy szellőzőcsatornákra szerelhető légfúvók, amelyek levegőt juttatnak a helyiségbe.


  • Hibrid (vegyes üzemmódú) szellőztetés

Természetes és mechanikus szellőztetést egyaránt használ a lakás légáramlásának szabályozására. Amikor a természetes légáramlás a kívánt szint alá csökken, a gépi egység átveszi a szellőztetést.


Hogyan segíthetünk

Hiszünk abban, hogy nem csak ventilátorokat és gépeket értékesítünk - mi megoldásokat kínálunk. Együtt dolgozunk ügyfeleinkkel, hogy megértsük igényeiket, és optimalizáljuk számukra termékválasztékunkat. Az IVAeris Kft. komoly tapasztalattal rendelkezik ügyfeleink szellőztetési igényeinek kielégítésében.


Nagy hatékonyságú váltóáramú és EC-motorokat, motoros járókereket és ventilátorokat tervezünk és gyártunk a lakossági és kereskedelmi HVAC-piacok számára. Csendes ventilátorok széles választékában megtalálja a megfelelő megoldást az Ön szellőztetési igényeihez. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi szívesen segítünk.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONEIVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu


6 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page