top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

A szellőztetés hatása az egészségre


A szellőztetés nagy mértékben hozzájárul az egészséges beltéri levegő minőségéhez. A levegő minősége pedig jelentős hatással van az egészségünkre. Ha nincs megfelelő szellőztetés a lakásban, az vezethet légszennyezéshez, nedvességkárosodáshoz és egyéb egészségügyi problémákhoz . Cikkünkben a szellőztetés egészségre gyakorolt hatását és a megfelelő szellőztetési módokat mutatjuk be.


Beltéri levegőszennyező anyagok


A beltéri légszennyező anyagok olyan anyagok a levegőben, amelyek károsak lehetnek az egészségre. Ide tartoznak a penészspórák, a baktériumok, az allergének, a VOC-ok és a szálló porok. A nem megfelelő szellőztetés, vagy ennek hiánya ezen szennyező anyagok felhalmozódásához vezethet, melyek növelhetik a különböző egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát.


Nedvesség okozta károk


A nedvességkárosodás gyakori probléma, mely hatására penészgombák alakulnak ki.

Ezek gyakran légúti és allergiás tünetek megjelenéséhez vezetnek. A jó szellőzés segíthet az említett problémák elkerülésében.


A szellőzés fontossága


A megfelelő szellőztetés fontos az egészséges légzőkörnyezet biztosítása érdekében. Segít csökkenteni a beltéri légszennyezést, a nedvességkárosodást, betegségek kialakulásának kockázatát, továbbá javítja a lakókomfort érzetét is, és nem mellesleg csökkentheti az energiafogyasztásunkat is.

A szellőrendszer karbantartása


A szellőzőrendszerek karbantartása fontos a megfelelő és hatékony működés érdekében. A karbantartás magában foglalja a szűrők cseréjét, a szellőzőrendszer tisztítását, a szellőzőrendszer beállítását és szükség esetén a rendszer javítását. A rendszeres karbantartás segít megelőzni a beltérben található légszennyező anyagok felhalmozódását,

a nedvességkárok elkerülését/csökkentését, valamint javítja a szellőzés hatékonyságát.


Köszönjük, hogy elolvasta a szellőztetés egészségre gyakorolt hatásáról szóló cikkünket.

Az IVAeris Kft. arra törekszik, hogy szellőzőrendszere a lehető leghatékonyabban működjön, és hogy beltéri levegője egészséges és kellemesen lélegezhető legyen. Magyarországon még nincs elterjedve a házak, lakások professzionális szellőztetési megoldása. Az IVAeris Kft. kiemelt célja, hogy ezeket a rendszereket Magyarországon is minél előbb ismertté tegye, különösen olyan épületek esetében, ahol a szigetelés kialakítása már lezajlott. Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Szívesen segítünk Önnek, mindemellett minőségi munkát biztosítunk, nem megfeledkezve az emberközpontú kiszolgálásról sem. Forduljon az IVAeris Kft. szakembereihez, és hozza rendbe szellőztetőrendszerét még a tél beköszönte előtt!


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu

bottom of page