top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

A szellőzőrendszer tisztasága: miért fontos és hogyan tartható fenn?

Päivitetty: 12. kesäk. 2023


A szellőztetés fő feladata a beltéri levegő frissen tartása és az esetleges szennyező anyagok eltávolítása. Gyakran feltételezzük, hogy a bejövő levegő ugyanolyan tiszta, mint a kinti levegő. Sajnos ez nem mindig van így, és egy piszkos szellőztető rendszer valójában csökkentheti a bejövő levegő minőségét. Ez a blogbejegyzés a légkezelő egység tisztaságának fontosságát tárgyalja, és tippeket ad a légkezelő egység tisztításának és karbantartásának javításához.


A légkezelő egység szennyeződésének hatása

A szennyezett szellőztető rendszer jelei közé tartozik a dohos szag a levegőben és a csökkent szellőzési hatékonyság. A szag forrása lehet a berendezés alkatrészein és csatornarendszerén felgyülemlett por, valamint a külső levegőből származó rovarok és más apró organizmusok. A szennyeződés zavarhatja a szellőzőrendszer normál működését, mivel a szennyeződés akadályozza a levegő áramlását a csatornarendszeren keresztül, és megváltoztatja az épület nyomásegyensúlyát. Ezenkívül a szennyeződés felhalmozódásával csökken a készülék hővisszanyerésének hatékonysága.


Kockázatok és kezelésük

A szűrőn felhalmozódott szennyeződések már néhány hónap elteltével szagot kezdenek árasztani. A szűrőn keresztüli nyomáskülönbség mérése nem feltétlenül ad megbízható képet a szűrő szennyezettségéről, ezért a szűrő állapotáról leginkább úgy győződhet meg, ha rendszeresen ellenőrzi annak szennyezettségét. A szűrőcsere-intervallumok olyan tényezőktől függően változhatnak, mint például a helyszín, de városi területeken a megfelelő csereintervallum általában 3-6 hónap. Az előszűrő használata csökkentheti a szűrő költségeit.


A szellőzőberendezésekben is előfordulhat mikrobák szaporodása, ha elegendő páratartalom van. A nem szigetelt csatornákban a nedvesség kondenzálódhat, a párásítók pedig különösen hajlamosak a szennyeződésre. Ezekben az esetekben a mikrobák egészségügyi kockázatot jelenthetnek, ezért a berendezés rendszeres tisztítása elengedhetetlen.Vegye igénybe az IVAeris Kft. szakértelmét

Az IVAeris Kft., a szellőzőrendszerek telepítésével és karbantartásával foglalkozó vállalat kiváló szolgáltatásokat kínál a szellőzőrendszerek karbantartásához és tisztaságának javításához. Az ügyfélelégedettség, az együttműködés, a felelősség és a fejlődés vállalatunk alapértékei, amelyek minden tevékenységünkben tükröződnek. Tudjuk, hogy a szellőztetés mennyire fontos a beltéri levegő minősége szempontjából, éppen ezért törődünk ügyfeleink jólétével, feladatainkat gondossággal és szakértelemmel végezzük.


A szellőzőrendszer rendszeres tisztítása és karbantartása kulcsfontosságú a tiszta beltéri levegő biztosításához. Ne hagyja, hogy egy piszkos szellőzőrendszer elrontsa a beltéri levegőjét. Keressen minket bátran, és közösen megnézzük, hogyan javíthatjuk szellőzőrendszerének teljesítményét.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE.


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hubottom of page