top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

A szellőztetés időzítése különböző helyiségekben: az egészséges beltéri levegő kulcsa

A szellőzés létfontosságú része az épület funkcionalitásának és a benne lakók jólétének. Különösen nagy a jelentősége, amikor az épületben tartózkodnak a lakók. De hogyan kell működnie a szellőzésnek a különböző helyzetekben és a különböző típusú épületekben? Nézzünk néhány kulcsfontosságú alapelvet.

A szellőzés alkalmazási területei

Amikor a szellőzésről gondolkodunk, fontos megjegyezni, hogy az nem minden épület esetében egyforma. Lakásokban a szellőzésnek állandóan bekapcsolva kell lennie, mivel a lakásokban rendszertelenül tartózkodnak, és a páraterhelés a szellőzés mennyiségéhez képest magas lehet. Irodaházakban és más olyan helyiségekben, ahol a használat nem folyamatos, a szellőztetés különböző módon alkalmazható - folyamatosan vagy szakaszosan, az épület és a szellőztető rendszer jellemzőitől függően.


Szellőztetési kockázatok

A szellőztetéssel kapcsolatban a szennyező anyagok jelentik a legnagyobb kihívást. Ezek folyamatosan felhalmozódhatnak az épületben, és eltávolításukhoz a szellőztetést kellő időben, még a lakók megérkezése előtt meg kell kezdeni. Ez általában 2-3 órát vesz igénybe. Ha a szennyeződések továbbterjednek, ronthatják a beltéri levegő minőségét és egészségügyi problémákat okozhatnak.


Intézkedési tervek a szellőzés javítására

A szennyeződéseket el kell távolítani, mielőtt azok átterjednek a környező helyiségekre. A helyhez kötött szennyezőforrásokat, mint például a tűzhelyeket vagy nedves helyiségeket a lakásokban és a hőtermelő készülékeket az irodákban célzott elszívással kell ellátni. Ha a befúvó levegőt a legtisztább helyiségekbe, például a lakások hálószobáiba helyezzük, az javítja a lakóterek levegőminőségét.

Kísérletezzen!

A szellőzés optimalizálása bonyolultnak tűnhet, de kis változtatásokkal és kísérletezéssel jelentős javulást érhet el a beltéri levegő minőségében. Ne féljen kipróbálni különböző megoldásokat és módszereket!


IVAeris Kft. - a szellőzési szakértő

Az IVAeris Kft. az Ön megbízható partnere, ha segítségre van szüksége a szellőzés telepítésében és karbantartásában. Fontos számunkra az ügyfélelégedettség, az együttműködés, a felelősség. Tisztában vagyunk a szellőzés fontosságával, mely nagy jelentőséggel bír az egészséges és kényelmes beltéri környezet szempontjából. Erre való tekintettel szeretnénk segíteni Önnek abban, hogy a lehető legjobb környezetben élvezhesse mindennapjait!


Akár új szellőzőrendszer telepítésére, akár régi rendszer karbantartására vagy a szellőzés optimalizálására van szüksége, mi professzionális szolgáltatást nyújtunk. Figyelembe vesszük az épület sajátosságait és a felhasználók igényeit, és megoldásainkat ezeknek az igényeknek megfelelően alakítjuk ki. Vegye fel velünk a kapcsolatot! Segítünk!


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONEIVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu
bottom of page