top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Beltéri levegőminőség az óvodákban: az IVAeris Kft. útmutatója az egészséges környezethez


Az óvodai beltéri levegő minősége nagy hatással van a gyermekek jólétére és tanulására. A hőmérséklet, a szellőzés, a zaj, a szagok és a takarítási gyakorlatok megfelelő kezelése jelentősen javíthatja az óvodai környezetet. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy az IVAeris Kft. szolgáltatásai hogyan segíthetnek Önnek javítani az óvoda beltéri levegőjének minőségét.

A megfelelő szellőzés az egészséges bölcsőde, óvoda egyik sarokköve. A szellőzésnek személyenként 6 liter/másodpercnek, illetve négyzetméterenként 3 liter/másodpercnek kell lennie. A szellőztető rendszerben ügyelni kell a légáramlás szabályozására, a szűrők tisztítására, a fűtőradiátor működtetésére, a csatornarendszer tisztítására és a befúvólevegő-berendezések összehangolására. Ez biztosítja a lehető legjobb feltételeket a gyermekek számára a tanuláshoz és a játékhoz.


Egy egészséges óvoda nem lehet sem túl hideg, sem túl meleg. A fűtési szezonban a hőmérsékletnek 20-22 °C-nak kell lennie. Az ettől való eltérés káros lehet a komfortérzetre és az egészségre. Ezenkívül a téli huzatos körülmények kellemetlenséget okozhatnak. Ezért fontos, hogy a beltéri hőmérsékletet állandóan tartsuk, és elkerüljük a huzatot.


A zajvédelem szintén fontos egy ilyen napközi otthonban, intézményekben. A helyiségeket úgy kell kialakítani, hogy elkerülhető legyen a külső zajforrásokból származó zavaró zaj, valamint a zajkeltő műszaki berendezések jelenléte.


Az erős szagok kellemetlen környezetet teremthetnek mind a gyermekek, mind a személyzet számára. Fontos a szagok eredetének azonosítása és a szagforrás megszüntetésére való törekvés. A szagok forrása lehet az épület és a belső anyagok, valamint a lakásban tartózkodó emberek és háziállatok.


A takarítást olyan módszerekkel kell végezni, amelyek nem bocsátanak port a levegőbe. A víz és a tisztítószerek túlzott használata problémákat okozhat. A takarítást a munkanapon kívül kell végezni.


Az épületben keletkezett nedvességkárok penészesedéshez és egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Ezért minden észlelt kárt azonnal ki kell javítani. Az épület állapotát és a beltéri klímát - hőmérséklet, szellőzés, nedvességnyomok és a szerkezetek károsodása - rendszeresen ellenőrizni kell.


Az IVAeris Kft. szellőztető berendezéseket telepítő és karbantartó cég, amely segíthet Önnek javítani a bölcsőde, vagy óvoda beltéri levegőminőségét. Alapvető értékeink közé tartozik az az együttműködés, az elszámoltathatóság és a fejlődés, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Ön intézménye egészséges és biztonságos környezet legyen mind a gyermekek, mind a személyzet számára. Legyen szó szellőzőberendezések telepítéséről vagy karbantartásáról, zajkezelésről vagy a megfelelő tisztítási módszerek ajánlásáról, számíthat szakértelmünkre.

Javasoljuk, hogy próbáljon ki különböző módszereket beltéri levegőminőség javítása érdekében. Meglátja, hogy a kis változtatásoknak nagy jelentősége lehet. Vegye fel a kapcsolatot az IVAeris Kft-vel még ma, és kezdjen hozzá bölcsődéje beltéri levegőjének javításához.


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu

4 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page