top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Egészségesebb és kényelmesebb ingatlanok építése a beltéri klíma minősítéssel

Az IVAeris Kft. azért jött létre, hogy segítsen Önnek egészségesebb és kényelmesebb épületek tervezésében és építésében. A legjobb megoldásokat kínáljuk Önnek a beltéri klíma javítására és a légcsere optimalizálására.

A beltéri klímaosztályozást az épületek beltéri levegőminőségének javítása érdekében fejlesztették ki. A beltéri klímaosztályozás az évek során fejlődött, kezdve az Indoor Air Association 1995-ös, a beltéri levegő, az építési munkák és a felszíni anyagok osztályozásával. Azóta az osztályozást többször frissítették, a legutóbbi változat a 2018. május 14-én közzétett 2018. évi beltéri klímaosztályozás.


Ez az osztályozás eszközként szolgál a tervező, a kivitelező és az építőanyag-ipar számára. Széles körben használják az építőiparban, és kulcsfontosságú szerepet játszik az egészségesebb és kényelmesebb épületek építésében. Az új szabályozásoknak és kutatási eredményeknek megfelelően frissítették.


A beltéri klíma minősítés nagyon hasznos eszköz az új és felújított építkezéseknél. Meghatározza a beltéri klíma cél- és tervezési értékeit, támogatja a fejlesztők és tervezők munkáját, és útmutatást nyújt az épület- és HVAC-tanulmányokhoz. A besorolás azonban nem helyettesíti a hivatalos előírásokat vagy azok értelmezését.


A beltéri klímaosztályozás a beltéri klíma célkitűzéseit, követelményeit és irányelveit az építési projekt minden szakaszában figyelembe veszi. A fejlesztőnek és a tervezőnek együtt kell dolgoznia a beltéri klímára vonatkozó célértékek meghatározásában. Ez az osztályozásnak megfelelő célértékek kiválasztásával, vagy a kívánt jellemzők kifejezetten figyelembe vett értékeinek meghatározásával történik. Mindegyik tervezőnek biztosítania kell, hogy a célértékek egyértelműen és következetesen szerepeljenek valamennyi tervdokumentumban.A beltéri klímaosztályozást továbbá egy útmutató is támogatja, amely gyakorlati példákat ad az osztályozáshoz szükséges számításokhoz. Az útmutató a beltéri körülmények szimulálásához szükséges kimeneti értékekre vonatkozó információkat is tartalmaz.


Az IVAeris Kft. elkötelezett amellett, hogy ügyfeleinek a lehető legjobb megoldásokat kínálja a beltéri klíma és a szellőzés javítására. Rendelkezünk a célok eléréséhez szükséges szakértelemmel és tapasztalattal. Ha segítségre van szüksége a szellőzési igényeivel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hubottom of page