top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Hat ok, amiért fontos a jó otthoni szellőzés

Az IVAeris Kft. olyan megoldásokat kínál, amelyek védik az Ön egészségét és otthonát. Folyamatos fejlesztés és az egyéni ügyfélkezelés az, amit Mi nyújtunk Önnek. Ha szellőztetési megoldásokra van szüksége, mi itt vagyunk, hogy segítsünk - mi tudjuk, mi törődünk, és mi elvégezzük a munkát.


Az emberek átlagosan idejük 90%-át zárt térben töltik. Mivel az emberek napi tevékenységeinek nagy része beltérben zajlik, az otthonaink légköre jelentős hatással van a lakosság nagy részének egészségére és biztonságára. Tanulmányok kimutatták, hogy a beltéri légszennyezés károsabb lehet az egészségre, mint a kültéri levegő. A jó otthoni szellőztetés segíthet mérsékelni ezeket az egészségügyi kockázatokat, miközben védi az otthont.


A szellőzés segít csökkenteni a páralecsapódást


A páralecsapódás akkor következik be, amikor a nedves levegő gyorsan lehűl, és már nem képes az összes nedvességet vízgőz formájában megtartani. A nedvesség a rendelkezésre álló hideg felületek felé mozog, és lecsapódik, vízcseppeket képezve az ablakokon, falakon vagy más felületeken. Ha a lakásban lévő nedvesség idővel nem kerül ellenőrzésre, akkor az hámló tapétákhoz, penészesedéshez és penészgombásodáshoz, sőt, a fapadlók szerkezeti károsodásához is vezethet. A jó szellőzés segít a hőmérséklet szabályozásában és a páratartalom szabályozásában.


Hatékonyan csökkenti a radongáz-koncentrációt

A radongáz színtelen, szagtalan gáz, amely természetes módon, a kőzetekben és a talajban lévő urán bomlásának eredményeként képződik bizonyos területeken. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a radongáz egyes esetekben tüdőrák kialakulásához vezet. A bányák, vízellátó üzemek és barlangok közelében lévő lakásokban a radongáz csapdába eshet, ha a szellőzés nem megfelelő, és a gáz koncentrációja megemelkedik. A megfelelő szellőztetés egészséges szintre csökkentheti a radongáz koncentrációját.


A VOC-k csökkenthetők szellőztetéssel

A VOC-ok, vagyis az illékony szerves vegyületek a háztartási vegyi anyagokból és bútorokból származó kibocsátások, amelyek nagy koncentrációban mérgezővé válhatnak. A vegyi anyagok megfelelő tárolása és a vásárolt bútorok és áruk tudatossága fontos a VOC-szintek csökkentése érdekében a lakásban. A megfelelő szellőztetés segít a lakásban meglévő VOC-koncentrációk ellenőrzésében, mivel a VOC-okat szinte lehetetlen teljesen eltávolítani a beltéri levegőből.


Az allergének kiszűrhetők az otthonból

Az allergének, például a pollen, a por és más irritáló anyagok csapdába eshetnek és koncentrálódhatnak az otthonban, ha a szellőzés nem megfelelő. A megfelelő szellőztetés segít eltávolítani a nagy részecskéket és a port a levegőből. Ez hatékonyan segíthet csökkenteni az allergiás tüneteket, így a beltéri levegő sokkal kellemesebbé válik az allergiások számára.


Segít megvédeni a légutak egészségét és megelőzni az asztmát

Asztma és más légúti megbetegedések alakulhatnak ki nedves, penészes körülmények között. A poratka is képes túlélni és elszaporodni nedves körülmények között. Ha a poratka a bőrrel és a légzőszervekkel érintkezik, kiütéseket, viszketést és légzési problémákat okozhat. A jó szellőztetés segíthet megelőzni ezeket a problémákat, miközben friss levegőt biztosít a háztartás lakói számára.


A visszaáramlás kockázatának csökkentése

Ha a lakásban a belső nyomás alacsonyabb, mint a külső nyomás, akkor a lakásban negatív nyomás uralkodik. Amikor a lakás negatív nyomáson van, a külső levegő beszívódik a lakásba, ezt a folyamatot nevezzük visszaáramlásnak. Ez veszélyes lehet, amikor az égési gázok, például a szén-monoxid, visszaszívódnak a kéménybe vagy más nyílásba, és a lakásban koncentrálódnak. A szellőztetés segíthet az otthonon belüli nyomás szabályozásában.


Szellőztetés energiaveszteség nélkül

A szellőzéssel kapcsolatban sok lakástulajdonosnak az a problémája, hogy a legtöbb természetes vagy akár mechanikus szellőztető rendszer hő- vagy hűtési veszteséget okoz a lakásban, amikor a beltéri levegő kint kering. Egy jó szellőztető rendszer segíthet friss levegőt bevinni az otthonba, és kifújni az állott levegőt és a szennyező anyagokat anélkül, hogy hő- vagy hűtésveszteséget okozna. A kimenő levegőből energia kerül át a beáramló friss levegőbe, ami fűtési vagy hűtési költségeket takarít meg, és csökkenti az energiaigényt.

Az IVAeris Kft. elkötelezett a legkorszerűbb szellőztetési megoldások biztosítása mellett, amelyek védik az Ön egészségét és otthonát. A folyamatos fejlesztés és a vevői értékek folyamatos megteremtése az Ön számára tett ígéretünk. Ha szellőztetési megoldásokra van szüksége, mi itt vagyunk, hogy segítsünk - mi tudjuk, mi törődünk, és mi elvégezzük a munkát.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu

bottom of page