top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Hogyan gondoskodjon a szellőztető berendezés szűrőiről?

A szellőzőrendszer rendszeres karbantartása fontos a tiszta és egészséges beltéri levegő érdekében. A szűrők cseréje a karbantartás egyik fontos része, amelynek rendszeres elvégzéséről nem szabad megfeledkezni. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan gondoskodjon szűrőiről, és hogyan biztosítsa a megfelelő működést.

Rendszeres szűrőcsere

A szellőztető berendezés szűrőit évente legalább kétszer kell cserélni. Cserélje a szűrőket tavasszal az utcai és pollenszezon kezdete előtt, majd ősszel újra. A pontosabb csereintervallumokért nézze meg a készülék szervizkönyvét, vagy a gyártó utasításait.


Szervizelje készülékét évente négyszer

A szezonális karbantartás évente négyszer, azaz háromhavonta ajánlott. Ez magában foglalja a hővisszanyerő cella tisztítását, a laza részecskék kiporszívózását vagy letörlését, valamint a ventilátorok állapotának ellenőrzését. Ez biztosítja a szellőztetőgép hatékony működését, és csökkenti a problémák kockázatát.


Válassza ki a megfelelő szűrőket

Válassza ki a megfelelő szűrőket annak érdekében, hogy ellen tudjon állni a készülékben uralkodó hőmérsékletnek. Ha a készülék fűtési ellenállása közel van a szűrőkhöz, győződjön meg róla, hogy a szűrők megfelelően bírják a hőt. A nem megfelelő típusú szűrők használata az egység elromlásához, vagy akár tűzveszélyhez is vezethet.


Kövesse a karbantartási utasításokat

  • A szellőztetőberendezés használója számára engedélyezett eljárásokat a berendezés kezelési útmutatója tartalmazza. A karbantartás során gondosan kövesse az utasításokat. A készülék elektromos, valamint a vezérlőrendszerének javítását bízza szakemberre.

  • A szervizelés előtt kapcsolja ki az áramot, és húzza ki a gépet a hálózatból, vagy húzza ki a biztosítékot.

  • Amikor a gép lehűlt, nyissa ki a gép fedelét.

  • Távolítsa el a be- és kimeneti oldalon lévő durva szűrőket, és helyezze be az új szűrőket.

  • Szükség esetén cserélje ki a finom szűrőt a befúvó levegőben.


A légkezelő egység karbantartása biztosítja a tiszta és egészséges beltéri levegőt otthonában, vagy munkahelyén. A karbantartás lehetővé teszi, hogy szellőztető rendszere hatékonyan és energiatakarékosan működjön, hosszú távon energiát és költségeket megtakarítva. A rendszeres karbantartás csökkenti a meghibásodás kockázatát is, és meghosszabbítja a készülék élettartamát.

Az IVAeris Kft. elkötelezett a szellőzőrendszerek telepítése és karbantartása terén. Célunk, hogy segítsük ügyfeleinket szellőzőberendezéseik karbantartásában és az egészséges beltéri levegő biztosításában. Ha bármilyen kérdése van a fentiekkel kapcsolatban, vagy segítségre van szüksége a berendezések karbantartásával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONEIVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu4 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page