top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Légszivárgás az épületekben: a probléma gyökere és a megoldás kulcsa

A szellőzőrendszer működése és a szerkezetekben a nedvesség átadása szorosan összefügg az épület tömörségével. A tömítettség közvetlenül kapcsolódik az épület légszivárgásához, amely hatással van mind a beltéri levegő minőségére, mind az épület energiahatékonyságára. Ebben a cikkben a légszivárgás ellenőrzésének és minimalizálásának okait, következményeit és megoldásait tekintjük át.

A légszivárgás következményei és kezelése

A szerkezeti légszivárgás általában az építés során hagyott rések, a hibás páraelzárók vagy a használat során elhasználódott épületelemek következménye. A légszivárgás hatásai sokrétűek. Huzatot okozhatnak, csökkenthetik a beltéri levegő minőségét, csökkenthetik a szellőzés hatékonyságát és növelhetik a fűtési energiafogyasztást. A nagyobb légszivárgások kezelése gyakran mind szerkezeti javításokat, mind a szellőzőrendszer beállítását igényli.

A szellőzésre és a beltéri levegő minőségére gyakorolt hatás

Az épület szigetelése kulcsfontosságú tényező a szellőzés teljesítménye szempontjából. Minél tömörebb az épület, annál jobban áramlik a levegő a szellőzőrendszeren keresztül a megtervezett módon. Másrészt okok lehet a beltéri légszennyező források és a nem megfelelő szellőzés kombinációja. Egy jól működő szellőzőrendszer hatékonyan távolítja el a szennyező anyagokat a beltéri levegőből, ezáltal javítva a beltéri levegő minőségét.


Megoldások a légszivárgás ellenőrzésére

Az IVAeris Kft. szellőztetőberendezés-szerelő és karbantartó vállalat, amely megoldásokat kínál az épületek légszivárgásának ellenőrzésére. Forduljon hozzánk bizalommal, ha kérdése van, vagy segítségre van szüksége a szellőzéssel vagy szerkezeti tömítéssel kapcsolatban. Azért vagyunk, hogy segítsünk Önnek megtalálni az igényeinek leginkább megfelelő megoldást.


Kísérletezzen!

Ne feledje, hogy már kis változtatások is nagy változásokat hozhatnak a szellőzés és a beltéri levegőminősége szempontjából. Az IVAeris Kft. szakértői segíthetnek a lehetséges légszivárgások azonosításában, és a leghatékonyabb megoldásokat javasolni fogják Önnek.

Az épület szellőztetőrendszerének kikísérletezésével és optimalizálásával nemcsak a beltéri levegő minőségét javíthatja, hanem az energiafogyasztást is csökkentheti, és hosszú távon pénzt takaríthat meg. Fontos megjegyezni, hogy minden épület egyedi, és a legjobb megoldásokat gyakran egyéni megközelítéssel lehet megtalálni.


Összefoglaló

A szellőzés és a szerkezeti tömítettség kulcsfontosságú tényezők a beltéri levegőminőség és az épület energiahatékonyság szempontjából. Az IVAeris Kft. szakértői segítenek Önnek abban, hogy ellenőrzik az épületében a légszivárgást és annak mértékét, ezt követően pedig optimalizálja a szellőzőrendszere teljesítményét.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu7 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page