top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Miért van szükség jó szellőzésre otthonában?

A szellőzés fontos tényező az otthon egészségének szempontjából. Segít szabályozni otthona klímáját azáltal, hogy eltávolítja a nedvességet, a füstöt, az ételszagokat és a beltéri légszennyező anyagokat. A szellőztetés segít fenntartani az állandó hőmérsékletet a padláson, csökkenti a pincében lévő nedvességet, és megakadályozza a nedvesség felgyülemlését a szigeteletlen falakban. Fontos a folyamatos légáramlás, mivel a légáramlás akadályozása kárt okozhat otthonában és az egészségében egyaránt. A szellőztetés egyik legfontosabb oka, hogy képes szabályozni az otthonában lévő nedvességszintet.


Megfelelő szellőztető rendszer nélkül nem tudjuk szabályozni a levegő keringését az épületben.


Miért van szükség jó szellőzésre otthonában?

  • A nedvesség eltávolításához, amely károsíthatja az otthonát

Az otthonok mintegy 58%-a szenved a páralecsapódástól. Sokan ismerik a páralecsapódást, de mit is jelent valójában, és mit tehet ellene?


Kondenzáció akkor keletkezik, amikor a hőmérséklet, a levegő és a vízgőz találkozik. Például egy hideg italos doboz a levegőt és a vízgőzt a doboz felületére vonzza, ahol az vízcseppekké kondenzálódik. Hasonló jelenség fordul elő otthonok ezreiben, különösen éjszaka, amikor a fűtés ki van kapcsolva. A lakáson belül a levegőben lévő nedvesség a hideg felületeken - az ablakokon, a falakon és a bútorok mögött - felgyülemlik, és kondenzációt okoz.


  • A páralecsapódás a leggyakoribb nedvességprobléma a lakásban, és idővel penészesedéshez vezethet. A megfelelő szellőzés egy kondenzációszabályozó készülék segítségével a fullasztó klímát friss, egészséges és kondenzációmentes környezetté alakíthatja át.


  • Egészségesebb lakókörnyezet kialakítása és az asztma csökkentése

Tudta, hogy a párás és penészes körülmények asztmás rohamokat válthatnak ki?

A nem megfelelő szellőzéssel és magas páratartalommal rendelkező otthon ideális környezet lehet a poratka számára. Egy hatékony szellőztető rendszer jelentősen csökkenti ezeket a problémákat, és egyes asztmások azonnali enyhülést tapasztaltak, amikor szellőztető rendszert szereltek be otthonukba.

  • A pollenallergia tüneteinek enyhítése

Nyáron a pollenallergia sokaknak okoz tüneteket. Egy hatékony szellőztető rendszer képes kiszűrni a nagyobb részecskéket, például a pollent, és megakadályozni, hogy azok bejussanak a lakásba. A szellőztető rendszer kiküszöböli az ablakok nyitva tartásának szükségességét, ami előnyös a pollenallergiában szenvedők számára.

  • A radongáz káros hatásainak csökkentése

Egyes területeken a radongáz problémát jelent. A radon színtelen, szagtalan radioaktív gáz, amely a természetben előforduló uránból keletkezik. A radonnak való hosszú távú kitettség növelheti a tüdőrák kockázatát. A pozitív szellőztető rendszer segíthet a radon biztonságos szinten tartásában, csökkentve ezzel az egészségügyi kockázatokat.


  • Az illékony szerves vegyületek (VOC) hatásainak mérséklése

Az illékony szerves vegyületek (VOC) láthatatlan gázok, amelyek számos egészségügyi problémát okozhatnak a lakásban. A nem megfelelően szellőztetett ingatlanokban gyakoribbak e vegyi anyagok káros hatásai. Egy hatékony szellőztető rendszer folyamatosan tiszta kültéri levegőt juttathat be a lakásba, hígítva és szabályozva a VOC-okat otthonában.WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu


3 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page