top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Mik a jó szellőzés jelei?


A jó szellőzés mind otthon, mind a munkahelyen létfontosságú. Eltávolítja a káros anyagokat a beltéri levegőből, beleértve a páratartalmat is, és ugyanakkor friss, új levegőt juttat be. A nem megfelelő szellőzés egészségügyi kockázatot jelenthet, ezért fontos ellenőrizni, hogy megfelelően működik-e.


Az első dolog, amit észrevesz, amikor hazaérkezik otthonába vagy az irodába, az a levegő szaga. A friss levegő a jó szellőzés jele, míg a fülledtség vagy a kellemetlen szagok a szellőzési problémák jelei lehetnek. Ellenőrizze, hogy minden helyiségben van-e szabad levegő be- és kimeneti nyílás vagy átvezető szellőző, például párkányszellőző.


Megfelelően szellőzik az otthona vagy a munkahelye? Az ablakon vagy tükrön lecsapódó nedvesség vagy a jól kifacsart szennyes, amely nem szárad meg 24 órán belül, elégtelen szellőzésre utal.


A konyhai szellőzésnek hatékonynak kell lennie. A páraelszívó vagy páraelszívó elengedhetetlen, és szűrőiket rendszeresen cserélni kell. A páraelszívón lévő zsírszűrőt évente legalább 2-3 alkalommal ki kell mosni, az elszívószelepeket pedig évente 1-2 alkalommal ki kell tisztítani.


A lakások között terjedő szagokat okozhatja a helytelenül szabályozott szellőzés vagy a rossz cserelevegő-ellátás. A szauna szellőztetése túl kicsi, ha a szauna a használatot követő másnap reggelre nem szárad ki.


Igaz, hogy télen a kinti levegő hideg, és huzatot okozhat, de a szellőzőszelepek zárásának hátrányai felülmúlják a hátrányokat. A szellőztetésre különösen éjszaka van szükség, amikor mindenki otthon van.


Ha társasházban vagy sorházban lakik, és azt veszi észre, hogy a szellőzés nem működik, forduljon a bérbeadójához vagy az épület vezetőségéhez. Ha nem kap segítséget, akkor a helyi egészségügyi felügyelőhöz fordulhat.


Az IVAeris Kft. szellőztetőberendezés-szerelő és karbantartó cég. Szeretnénk biztosítani, hogy az Ön szellőztető rendszere hatékonyan működjön, és biztonságos legyen. A legjobb szolgáltatást és szakértelmet szeretnénk nyújtani Önnek.

A szellőzőrendszer karbantartása és szervizelése elengedhetetlen a működéséhez. Arra biztatjuk, hogy rendszeresen ellenőrizze rendszerét, és forduljon hozzánk, ha bármilyen probléma merül fel, vagy bármilyen kérdése van.


Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a szellőzés beállítása szakértelmet és tudást igényel. A megfelelően szabályozott szellőzés javítja a beltéri levegő minőségét, csökkenti az energiafogyasztást és javítja a lakó- vagy munkakomfortot.


Hitvallásunk, hogy biztosítsuk az Ön számára a megfelelő szellőzést, otthon és a munkahelyén egyaránt. Az IVAeris Kft. szakemberei készséggel válaszolnak szellőztetéssel kapcsolatos kérdéseire, és megoldást kínálnak szellőztetési problémáira. Legyen szó szellőzés tervezéséről, telepítéséről, karbantartásáról vagy javításáról, mi segítünk.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE

IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu


4 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page