top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Milyen gyakran kell tisztítani a szellőzőcsatornákat?

A szellőzőcsatornák és a berendezések rendszeres tisztítása az épület karbantartásának és a beltéri levegő minőségének lényeges része. Az IVAeris Kft. szellőzőrendszer-szerelő és karbantartó cég, amely segít ügyfeleinek abban, hogy szellőzőrendszereik tiszták és jól működőek lehessenek. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, milyen gyakran kell tisztítani a szellőzőcsatornákat a különböző típusú helyiségekben.

Professzionális élelmiszer-előkészítő és ipari létesítmények

A professzionális élelmiszer-előkészítő létesítményekben, például éttermekben és ipari konyhákban a szellőzőcsatornákat és a berendezéseket legalább évente egyszer meg kell tisztítani. Ugyanez vonatkozik az olyan ipari létesítményekre is, mint például a festékszóró műhelyek, asztalosműhelyek, textilgyárak, mosodák, pékségek és füstölők, ahol a szellőzőcsatornákban nagy mennyiségű lángokra érzékeny anyag halmozódik fel.


Kórházak, idősotthonok és zárt büntetés-végrehajtási intézetek


Ezekben a létesítményekben a szellőzőcsatornákat és a berendezéseket legalább ötévente meg kell tisztítani. A rendszeres tisztítás segít biztosítani az egészséges beltéri levegő minőségét, és megakadályozza a baktériumok, vírusok és más szennyező anyagok terjedését.


Óvodák, iskolák, szállodák, nyaralók, kollégiumok és éttermek.

Ezekben a helyiségekben a szellőzőcsatornákat és a berendezéseket szintén legalább ötévente kell tisztítani. A tiszta szellőzőcsatornák és berendezések hozzájárulnak a gyermekek, diákok, látogatók és a személyzet számára egyaránt kényelmes és egészséges beltéri levegő biztosításához.


Miért kell tisztítani a szellőzőcsatornákat?

A szellőzőcsatornák tisztítása számos egészségügyi, biztonsági és energiahatékonysági okból fontos. Ezeket az okokat az alábbiakban részletesebben tárgyaljuk:


A beltéri levegő minősége: idővel a szellőzőcsatornákban por, szennyeződés, baktériumok, penész és egyéb szennyeződések halmozódik fel. A tisztítatlan csatornák ezeket a szennyeződéseket a beltéri levegőbe juttathatják, és ronthatják annak minőségét. A rossz beltéri levegő allergiás reakciókat, légzőszervi tüneteket és egyéb egészségügyi problémákat okozhatnak, különösen az érzékeny emberek, például a gyermekek, az idősek és az asztmások esetében.


Tűzbiztonság: A piszkos szellőzőcsatornák tűzveszélyesek lehetnek, különösen, ha zsír vagy más gyúlékony anyagok gyűlnek össze bennük. A rendszeres tisztítás csökkenti a tűzveszélyt, és biztosítja a szellőzőrendszer biztonságos működését.


Energiahatékonyság: A piszkos csatornák csökkenthetik a szellőzőrendszer hatékonyságát és növelhetik az energiafogyasztást, ami magasabb energiaköltségekhez vezethet. A rendszeres tisztítás segít jó állapotban tartani a szellőzőrendszert, és meghosszabbítja annak élettartamát. A piszkos csatornák és berendezések felgyorsíthatják a kopást, és a berendezések idő előtti meghibásodásához, vagy akár költséges javításokhoz vezethetnek.

A szellőzőcsatornák rendszeres tisztítása fontos része az épület karbantartásának és a beltéri levegő hatékony biztosításának. A tisztítás emellett javítja az energiahatékonyságot, növeli a biztonságot és meghosszabbítja a szellőzőrendszer élettartamát.


Az IVAeris Kft. szakértői készséggel segítenek Önnek a szellőzőcsatornák és berendezések tisztításában. Felhívjuk figyelmét, hogy a tisztítási időközöknek rövidebbnek kell lenniük, ha a szellőzőrendszer működésével kapcsolatban problémákat észlel, például szokatlan szagokat, vagy csökkent szellőzési hatékonyságot. Vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk Önnek!

Üdvözöljük az IVAeris Kft-nél! Kollégáink alázattal és professzionalizmussal biztosítják Önnek személyre szabott kiszolgálást. Ha bármilyen szellőzéssel kapcsolatos kérdés foglalkoztatja, keressen minket bizalommal! Gondoskodjon szellőztetéséről, mert Önnek tiszta levegőre van szüksége, betegséget okozó szennyező anyagok nélkül!


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hubottom of page