top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Milyen hatással van a szellőztetés a kényelemérzetre?

A szellőzés az egészséges és kellemes beltéri levegő kulcsfontosságú összetevője, azonban gyakran alábecsülik a kényelem szempontjából betöltött szerepét. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan befolyásolja a szellőzés a beltéri komfortérzetet, gyakorlati tanácsokat adunk a szellőzés javítására, és pontos szakértői információkat nyújtunk a témában.


A szellőzés fontossága

A szellőztetés segít eltávolítani a nedvességet, a szagokat és a beltéri levegőszennyező anyagokat, például a szén-dioxidot, a mikrobákat és a káros vegyi anyagokat. A megfelelően működő szellőzés frissen tartja a beltéri levegőt, elősegíti a lakók jólétét és csökkenti a betegségek kockázatát.


Gyakorlati tanácsok

Rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa meg a szellőzőrendszer szűrőit, legalább évente egyszer, vagy gyakrabban, ha például különösen poros környezetben él.

  • Győződjön meg arról, hogy a szellőzőszelepek nyitva vannak és nem akadályozzák a levegő szabad áramlását.

  • Győződjön meg arról, hogy a szellőztető berendezés megfelelően be van-e állítva, és hogy optimálisan működik-e. Forduljon szakemberhez, ha nem biztos a helyes beállításokban.

  • Ellenőrizze, hogy a szellőzőrendszer csatornái jó állapotban vannak-e, és hogy ezekek nem-e eltömődtek, esetleg nem-e szivárognak. A csatornákat rendszeresen szakembernek kell ellenőriznie.

  • Használja a páraelszívót főzés közben, és főzés után 5-10 percig tartsa bekapcsolva, hogy hatékonyan eltávolítsa a főzésből visszamaradt szagokat és nedvességet.

  • Kerülje a túlzott nedvesség felhalmozódását a beltérben, például szárítsa a szennyest a szabadban, vagy szárítógépben.

  • Biztosítson megfelelő szellőzést a pincékben, padlásokon és garázsokban, amelyek hajlamosak lehetnek a nedvesség okozta károkra és penészproblémákra.

Azonnal értesítse a karbantartót, vagy a bérbeadót, ha bármilyen problémát észlel a szellőzéssel kapcsolatban, például furcsa szagokat, huzatot, vagy nedvességkárokat. Egy szakszerű felmérés segíthet a megfelelő megoldás kiválasztásában.


Szakértői tanácsadás


A szellőztető rendszereket nagyjából két fő típusra lehet osztani: gravitációs szellőztetésre és mechanikus szellőztetésre. A gravitációs szellőztetés a hőmérsékletkülönbségekre és a természetes légáramlásra támaszkodik, míg a mechanikus szellőztetés mechanikus eszközöket, például ventilátorokat használ a levegő cseréjéhez. A mechanikus szellőztetés lehet elszívóval való szellőztetés, amikor csak a beltéri levegőt szívják el, vagy be- és elszívó szellőztetés, amikor a bejövő levegőt hővisszanyeréssel előmelegítik, vagy hűtik. Napjainkban egyre több épületet szerelnek fel hővisszanyeréssel ellátott energiahatékony szellőztető rendszerekkel. Ezek a rendszerek jelentősen javíthatják a komfortérzetet és csökkenthetik a fűtési és hűtési költségeket.


Az IVAeris Kft. a szellőztetés telepítésére és karbantartására specializálódott, magas színvonalú és szakértő szolgáltatást nyújt a szellőztetés területén. Segítünk megtalálni a legjobb megoldást az Ön egyedi igényeihez, legyen szó szellőzőrendszer-karbantartásról, javításról vagy új rendszer telepítéséről.

Ha bármilyen kérdése van a szellőzéssel kapcsolatban, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk! Legyen a szellőztetése megfelelő! Önnek tiszta levegőre van szüksége, betegséget okozó szennyező anyagok nélkül! Ha szellőzési problémákra gyanakszik, és fontos az Ön számára az egészséges beltéri levegő, forduljon az IVAeris Kft.

WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hubottom of page