top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Nedvességkondenzáció a szerkezetekben - Információk beszerzésével elkerülhetőek a károk


A páratartalom gyakran kritikus tényező az otthonok és más beltéri terek egészségének szempontjából. A nedvesség kétféleképpen jut be a szerkezetekbe - vízszivárgáson keresztül és a beltéri levegő páratartalmából származó kondenzációval. Kondenzáció akkor keletkezik, amikor a vízgőz a harmatpontjáig lehűl, amelyet a levegő hőmérséklete, a felszín hőmérséklete és a levegőben lévő vízgőz mennyisége befolyásol.


A páratartalmat gyakran hétköznapi tevékenységek, például a szennyes szárítása, a főzés éppen mi magunk idézzük elő. Mivel az ember által keletkezett nedvességtermelést nem lehet teljesen kiküszöbölni, az egyetlen megoldás a megfelelő szellőzés biztosítása. A szellőzést növelni kell, amikor a nedvességtermelés megnő, különben a felesleges nedvesség lecsapódhat a szerkezetekben, és károkat okozhat.


A szerkezetekben lévő hideghidak csökkenthetik a felületi hőmérsékletet és nedvességkárokat okozhatnak. Erre a legjobb megoldás a kiegészítő szigetelés, de ennek kialakításakor ügyelni kell arra, hogy a nedvességprobléma ne kerüljön mélyebbre a szerkezetben. A szerkezetek belső felületein a vízgőz lecsapódása megakadályozható, ha a felületi hőmérsékletet a beltéri levegő hőmérsékletéhez közel tartjuk. A párásító használata esetén ajánlott egy nedvességmérő használata a levegő páratartalmának ellenőrzésére és annak ellenőrzésére, hogy a felületeken, például az ablakokon nem keletkezik-e páralecsapódás.

Az IVAeris Kft. egy szellőztetésre szakosodott vállalat. Széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezünk a páratartalom-szabályozása kapcsán és annak a szerkezetekre gyakorolt hatásairól. Célunk, hogy ezt a tudást megosszuk ügyfeleinkkel, és segítsünk elkerülni a nedvesség okozta károkat. Együttműködve megtalálhatjuk a megfelelő megoldásokat a nedvesség kezelésére és a szellőzés javítására otthonában és munkahelyén egyaránt.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONEIVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu


7 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page