top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Rendben van a szellőzése? - fontosság és felelősség a szellőzés kapcsán


A szellőzés fontossága az egészség és a kényelem szempontjából nem mindig egyértelmű, de a szellőzés működése alapvető fontosságú mind otthon, mind a munkahelyen. A rosszul működő szellőzés ugyanis egészségügyi kockázatot jelenthet a beltéri légszennyező anyagok és a nedvesség megkötésével. Ez olyan problémákhoz vezethet, mint a fejfájás és a fáradtság.

A szellőztetésnek olyannak kell lennie, hogy a lakásokban legalább kétóránként cserélődjön a levegő, az irodákban pedig a légcserének személyenként és másodpercenként 9 liternek kell lennie. Ha a nedvesség hosszabb ideig kondenzálódik az ablakokon vagy a tükrökön, vagy ha a szennyes nem szárad meg 24 órán belül, a szellőzés nem biztos, hogy megfelelő. Az áporodott szagok szintén problémákat jelezhetnek, nem megfelelő szellőzést feltételeznek vagy szerkezeti károsodásokra utalhatnak.


A megfelelő szellőzés gyakran egyszerűen biztosítható. A helyiségeknek nyitott szellőzőszeleppel kell rendelkezniük, és a szelepeket évente 1-2 alkalommal ki kell tisztítani. A konyhában a megfelelő szellőzéshez páraelszívó vagy páraelszívó szükséges, amelynek zsírszűrőit évente legalább 2-3 alkalommal ki kell tisztítani.


A szellőzés karbantartása és ellenőrzése mellett az alapvető szellőztetési fejlesztések is kifizetődőek lehetnek a beltéri levegő minőségének, a hőviszonyoknak és az energiahatékonyságnak a javításával. Ki a felelős a szellőztetésért? A társasházakban és sorházakban általában a cég a felelős, míg a lakók feladata a páraelszívó szűrőinek és szelepeinek tisztán tartása.


Az IVAeris Kft. szellőzésszerelő és karbantartó cég, amely segíthet az alapvető szellőzésjavításokban vagy a szellőzés karbantartásában. Tapasztalattal és szakértelemmel állunk ügyfeleink rendelkezésére, és igyekszünk a lehető legprofesszionálisabb szolgáltatást nyújtani. Az IVAeris Kft-nél alapérték az ügyfél elégedettsége, az együttműködés, és a felelősség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi mindent megteszünk azért, hogy szellőzőrendszere a legjobb tudásunk szerint működjön.

Az IVAeris Kft. szolgáltatásai közé tartozik a szellőzőrendszerek tervezése, telepítése és karbantartása. Szakképzett munkatársaink szívesen segítenek Önnek a szellőzéssel kapcsolatos kérdések megválaszolásában.


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu


7 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page