top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Segítség, a levegő áporodott, és nincs pótlevegőnk - Hogyan oldjuk meg a szellőzési kihívásokat?

Päivitetty: 5. kesäk. 2023

A szellőztetés az egészséges és kényelmes élet fontos része, de sajnos a fővárosi régióban sok lakóingatlan szenved az állott beltéri levegőtől és a nem megfelelő cserelevegőktől. Az IVAeris Kft. szellőztetőberendezés-szerelő és karbantartó cég, amely segíthet megoldani ezeket a kihívásokat, és javíthatja lakókörnyezetének levegőminőségét.

A cserelevegő megfelelősége a szellőzés teljesítményének egyik kulcstényezője. Ha nincs elegendő cserelevegő, a szellőzés nem tud megfelelően működni, ami áporodott beltéri levegőhöz és egyéb beltéri légproblémákhoz vezethet. A nem megfelelő cserelevegő olyan dolgok okozhatják, mint az ablakkeretekben lévő résszelepek eltömődése, a külső burkolat felújítás során történő tömítése, vagy a lakók saját felújításai, amelyek elzárják a cserelevegő útjait.


Az IVAeris Kft. szakemberei segíthetnek a cserelevegő hiányával kapcsolatos problémák felderítésében, például hőkamerával. A probléma lokalizálása után ki tudjuk nyitni az eltömődött csatornákat, és biztosítani tudjuk, hogy a cserelevegő beáramolhasson a lakásba. A szűrők állapota is fontos szerepet játszik a szellőzőrendszer működésében. Az eltömődött szűrők megakadályozzák a tiszta levegő bejutását, ezért fontos a rendszeres cseréjük. Városi régiókban a szűrőket évente 2-4 alkalommal kell cserélni.


Az IVAeris Kft. szolgáltatásokat nyújt a szellőzőrendszer ellenőrzéséhez és karbantartásához, beleértve a légszelepek tisztítását és a szűrők cseréjét is. Fényképes jelentést készítünk Önnek a hibák és hiányosságok részletezéséről, és javító intézkedéseket ajánlunk. Karbantartási szerződéssel biztosíthatja a szűrőcsere és egyéb karbantartások rendszeres elvégzését.


Bérlőként Ön is hozzájárulhat a szellőzőrendszer teljesítményéhez a szellőzők külső tisztításával és a páraelszívó zsírszűrőjének rendszeres cseréjével. A szelepek tisztítása egyszerű: használja a porszívó kefés fúvókáját, és évente legalább egyszer szívja le a port a szelep szájáról. Ne feledje azonban, hogy a szelepek beállításához nem szabad szakember segítsége nélkül hozzányúlni.


Az elszívó zsírszűrőjének tisztítása mind a higiénia, mind a tűzbiztonság szempontjából fontos. A zsírszűrőt meg kell tisztítani, hogy megakadályozza annak eltömődését a zsír és a por kombinációjával. Javasoljuk a zsírszűrő legfeljebb havi rendszerességgel történő tisztítását. A fémszűrők általában mosogatógépben moshatók, míg a szálas és aktívszenes szűrőket a gyártó utasításai szerint kell cserélni.

Ha a szellőzés megfelelően működik, a beltéri levegő friss és egészséges. Az IVAeris Kft. segít Önnek és épületének abban, hogy szellőztető rendszere a lehető legjobban működjön. Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot, ha bármilyen szellőzési problémát tapasztal, vagy segítségre van szüksége a rendszer karbantartásához és szervizeléséhez.


Szellőzőrendszerének működése döntő fontosságú a beltéri levegő minősége és a lakók egészsége szempontjából. A megfelelő cserelevegő és a szűrők rendszeres cseréje kulcsfontosságú a jó beltéri levegőminőség eléréséhez. Az IVAeris Kft. egy olyan szakosodott vállalat, amely segít a lakóközösségeknek és a lakóknak abban, hogy a szellőzés megfelelően működjön, és ezáltal a beltéri levegő friss és egészséges maradjon.


Az IVAeris Kft. személyre szabott megoldásokkal segíti és támogatja ügyfeleit. Vegye fel velünk a kapcsolatot, mindenben segítünk!

WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hu

bottom of page