top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Szellőzési mérések fontossága: a jobb beltéri levegő kulcsa

Päivitetty: 5. heinäk. 2023

A szellőzés fontos része az épületek beltéri levegőminőségének, egészségének és kényelmének. Ebben a cikkben a szellőzési mérésekkel foglalkozunk annak biztosítása érdekében, hogy a szellőztető berendezések megfelelően működjenek és megfelelő szellőzést biztosítsanak.

Teljesítményellenőrzés: az első lépések a jobb szellőzés felé

A szellőzési teljesítményellenőrzés az első lépés a jobb beltéri levegő felé. Ez egy vizuális ellenőrzés a szellőztetőrendszer alkatrészeinek működőképességének vizsgálatával kezdődik. Ide tartozik például a ventilátorszíjak és a ventilátorok forgásirányának ellenőrzése, a levegőáramlás irányának értékelése a be- és elszívószelepekben, a frisslevegő-kábelek helyzetének ellenőrzése és a szűrők szennyezettségének értékelése.

A mérések fontossága

A szellőzés mértékét nem lehet pusztán szemrevételezéssel értékelni - mérésekre van szükség. A szellőzés mennyiségének pontos felmérésére különböző mérőműszerek, például melegvezetékes anemométer vagy nyomásmérő használható. A mérések a szellőzés optimalizálásának lényeges részét képezik, mivel konkrét információkat szolgáltatnak a rendszer teljesítményéről és a légáramlásról.


Proaktív üzemeltetés és karbantartás

A mérések segítenek megérteni, hogyan működik a szellőzőrendszer, és hogyan lehet javítani rajta. A mérések segíthetnek a problémák korai felismerésében, mielőtt azok komolyabb problémákat okoznának. Ezért a szellőzési mérések a szellőzőrendszer szervizelésének és karbantartásának lényeges részét képezik.


Az IVAeris Kft. szakértő szellőztetőberendezés-szerelő és karbantartó cég, amely magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt a szellőztetési mérésektől kezdve a szellőztetőrendszer karbantartásáig és szervizeléséig. Ügyfeleink elégedettsége, együttműködés, felelősségvállalás és fejlődés az alapértékeink, és arra törekszünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek.

Kisérletezz és tanulj!

A szellőzési mérések nem csak a szakemberek eszközei, hanem a több ingatlant kezelő ingatlankezelők számára is fontosak. A megfelelő mérőeszközökkel Ön is figyelemmel kísérheti a légáramlást és saját maga is irányíthatja a szellőzést. Alternatívák lehetnek akár a nyomásmérő, akár a melegdrótos anemométer. Egyedi esetekben célszerű konzultálni a helyi mérnöki irodákkal vagy hatóságokkal. A szellőzés megértésének és javításának kulcsa a kísérletezés és a tanulás.WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE.


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hubottom of page