top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrigitta Kecskés

Szerkezeti nedvességkárok - Hogyan előzhetjük meg?

Az épületek nedvességkárosodása az egyik leggyakoribb beltéri levegőprobléma. Nemcsak egészségügyi kockázatot jelentenek, hanem az épület szerkezeti romlásához is vezethetnek. Ebben a blogbejegyzésben az okokról, a kockázatokról és a nedvességkárok megelőzésének módjáról lesz szó.


Finnországban évente több mint 20 000 vízkáresemény történik, amelyek nagy része szerkezeti nedvességkárosodással jár. A nedvesség sokféle módon kerülhet az építményekbe, például a tetőn, a falakon vagy a csöveken lévő szivárgásokon keresztül. Ezért fontos, hogy a szivárgásokat gyorsan észleljük, hogy azokat időben ki lehessen javítani.


A szerkezeti nedvességkárok kockázatának csökkentése érdekében számos intézkedést lehet tenni. Először is, a vízvezetékeket olyan helyen kell elhelyezni, ahol láthatóak, hogy a szivárgásokat időben észlelni lehessen. Másodszor, ha a szivárgást észlelték, fontos, hogy a nedves szerkezetek felnyitásával megállapítsák a kár mértékét. Ez segít az esetleges penészesedés felderítésében is.


A megfelelő vízelvezetés és a felszíni víz megfelelő kezelése megakadályozhatja, hogy a nedvesség az alapzatba kerüljön. A megfelelő ereszek és szellőzőnyílások szintén segítenek a szerkezetek szárazon tartásában. A nedves helyiségek esetében fontos, hogy csak nedves helyiségek számára tervezett anyagokat használjunk, és gondoskodjunk a megfelelő nedvességszigetelésről.


Az IVAeris Kft. szellőztető berendezéseket telepítő és karbantartó cég, aki segít Önnek megelőzni a nedvesség okozta károkat és javítani a beltéri levegő minőségét. Szeretnénk segíteni ügyfeleinket abban, hogy a lehető legjobban érezhessék magukat otthonukban, munkahelyeiken.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha további kérdése van a nedvességkárok megelőzéséről, vagy szellőztető rendszer telepítésével kapcsolatban.


WE KNOW, WE CARE & WE GET IT DONE


IVAeris Kft.

+36 20 258 4282

www.aeris.hu

info@aeris.hubottom of page